Wifimeting

De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld liggen ver weg bij de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden golden. WiFi was ‘nice to have’, maar geldt tegenwoordig als het primaire koppelvlak, zo niet het enige. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey (netwerk meting) met Spectrum Analyse daarom van belang!

Uitgebreide draadloos netwerk meting op locatie

U heeft ons uw voorkeuren doorgegeven voor de gewenste performance en stabiliteit. Met deze eisen in ons achterhoofd beginnen wij met meten op locatie. De muren, het plafond of bijvoorbeeld een lift bij u op locatie zorgen voor demping. Deze demping beperkt het WiFi signaal. Om een optimaal draadloos signaal op alle gewenste locaties te bieden, brengen wij de demping eerst in kaart. Vervolgens berekenen wij hoe wij de AccessPoints zo kunnen plaatsen, dat deze minimale last van de demping hebben. Wij berekenen dit op basis van uw specifieke wensen. Uiteraard kiezen wij de oplossing met zo min mogelijk Access points. Naast de signaalwaarden van de te plaatsen componenten in de praktijksituatie wordt tevens een Spectrum Analyse uitgevoerd.

Spectrum Analyse

Met een Spectrum Analyse brengen wij toekomstige radiospectrum (2,4 GHz. en 5 GHz.) in kaart. Deze geavanceerde analyse brengt in beeld of het radiospectrum ‘schoon’ genoeg is. Wij brengen storingsbronnen in kaart die van invloed zijn op de kanalen die de Access points gebruiken voor communicatie met de WLAN devices. Denk aan stoorzenders zoals een magnetron of beveiligingscamera’s. Ook bepalen we de kanaal- en vermogens instellingen voor optimale inrichting van het radiospectrum. Na het afronden van de metingen stelt A&V ict een rapportage op van de meetwaarden. Op basis van deze gegevens brengen wij een netwerk advies uit voor een passende oplossing op maat.

Meten is weten!

Een WiFi netwerk inrichten zonder de uitvoer van een kundige Site Survey (netwerk meting) op locatie? Dat is vragen om problemen! De meting op locatie is hét vertrekpunt voor de realisatie van een betrouwbaar WLAN. Het geeft inzicht in de benodigde hardware, de precieze positionering en de instellingen zoals kanaalkeuze en zendvermogens. Bovendien brengen de specialisten van A&V ict ook de randvoorwaarden in kaart. Denk aan de bekabeling en de aanwezigheid van voldoende switchpoorten en het voorzien van de juiste Power over Ethernet ondersteuning. Ook hier geldt: meten is weten!

Meer info of direct offerte aanvragen?

Verplicht
Verplicht
Verplicht